Goede redenen

Fotografie - Olivier Polet
 • Door lid te worden, ondersteunen wij uw projecten door het bundelen van vaardigheden en de nodige middelen. Via een partnerschap zal de uitvoering van uw projecten aanzienlijk worden vereenvoudigd. U kunt zich concentreren op uw kernactiviteiten. Dankzij het netwerk, de contacten en de diverse middelen die kunnen worden ingezet, kunt u uw teams ad hoc versterken, zonder uw belangrijkste opdrachten uit het oog te verliezen.
 • De verschillende werkgroepen waarvoor u zal worden uitgenodigd, zijn oplossingsgericht. Ons gemeenschappelijk doel is de realisatie van woningen die toegankelijk zijn voor kwetsbare groepen.
 • De vaardigheden, menselijke en financiële middelen die elk lid aanbrengt komen terecht in een ‘virtueuze cirkel’, waarbij deze mekaar versterken. Uw bijdrage zal iedereen dienen, niet enkel uw projecten. Door lid te worden van het platform, werkt u mee aan een logica van ‘circulaire economie van vaardigheden en middelen’ voor maatschappelijke huisvesting.
 • Wij nodigen u vooral uit om uit de klassieke concurrentielogica te stappen:
  Concurrentie tussen actoren voor huisvestingsprojecten = energieverlies (-)
  Concurrentie tussen actoren voor financiering = energieverlies (-)
  Het bundelen van behoeften en middelen = energiewinst (-) x (-) = +
 • Door de diversiteit en de veelheid van zijn leden, kan het platform u helpen bij uw contacten met de verschillende overheidsinstanties, en zo het pad effenen voor uw projecten. We kunnen ook een mandaat krijgen om ze voor u uit te voeren.
 • De bundeling van alle nuttige informatie (juridisch, administratief, fiscaal, technisch, goede praktijken enz. ) in een toegankelijke database zal uw projecten en rapportering eenvoudiger maken.